Comité van Aanbeveling

 

Ad Broere

Econoom, ex controller bedrijfsleven en manager zakelijke relaties bank, business consultant mkb, docent finance aan meerdere business schools, auteur van Een Menselijke Economie en Ending the Global Casino en geeft lezingen over de vernieuwing van geld en economie. Ad is van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens. Meer informatie over Ad en zijn visie kunt u vinden op www.adbroere.nl

Geert Kimpen

Geert Kimpen (1965) schreef na zijn internationale bestseller De Kabbalist, een tweede succesroman De geheime Newton. Met Rachel, of het mysterie van de liefde bestendigt Kimpen zijn schrijverschap. Op dit moment werkt hij aan een roman die over de economische crisis gaat “Het geheim van Filettino”. Een verhaal geïnspireerd op het werkelijk bestaande bergdorpje Filettino in Italië dat ‘basta’ zei tegen de belastingen die Italië het oplegde om zijn schulden aan Europa af te betalen, en zichzelf uitriep tot een zelfstandig prinsdom.

http://www.geertkimpen.com/nieuws.html

 

 

Willem Hoogendijk

Na de rechtenstudie (Leiden en Amsterdam), een jaar politieke wetenschappen in Parijs en een post in de Raad van Europa (onderwijs) zei Willem Hoogendijk het comfortabele leven van internationaal ambtenaar vaarwel en ging hij in een Utrechts jongerencentrum werken aan maatschappijverandering en vooral milieubehoud. Samen met anderen richtte hij Aktie Strohalm op in 1970, twee jaar voor oprichting van de club van Rome, daarna de stichting Milieu-edukatie (nu SME-MilieuAdviseurs), de stichting Aarde en het Milieucentrum Utrecht . Willem houdt zich nu bij Stichting Aarde bezig met duurzame regionale economie , als zowel heilzaam als noodzakelijke tegenwicht van de huidige mondialisering.

De boeken 'Economie ondersteboven', 'De grote ommekeer. Over onze bevrijding uit de groeidwang en een volgend stapje richting beschaving' en andere publicaties zijn te bestellen bij Stichting Aarde.

 

 

Even voorstellen:
Bestuur
Comité van Aanbeveling